Ne puteti contact la: 0729 091 937 office@termopane-bacau.ro sciuvenis@yahoo.com
Iubitorii de plante au iarna o problema reala: „depozitarea” acestora pana in primavara, cand le pot scoate din nou pe balcon, terasa ori in gradina. La bloc, inchiderea balcoanelor cu sisteme de ferestre termoizolante a rezolvat in mare parte problema pentru cei care au cateva plante. Daca balconul este incalzit, se creeaza o mica sera, cu avantajele si dezavantajele aferente.
Plantele sunt fericite, au lumina si caldura suficiente, dar fara o ventilatie adecvata, toata apa evaporata prin transpiratie se va condensa pe geamuri iar termenul de „sera” va fi unul potrivit prin excelenta – aerul va fi aproape irespirabil. Amplasarea plantelor in camera de zi sau in dormitor nu este o idee prea buna din doua motive. Primul ar fi ca dauneaza plantelor (multe dintre ele isi incetinesc metabolismul odata cu scaderea perioadei de iluminare, deci ar trebui scazuta si temperatura, in functie de specie). Al doilea motiv ar fi ca dauneaza oamenilor, carora le consuma oxigenul.
Date fiind conditiile locative si faptul ca aici mai intervine si iluminarea artificiala, se accepta aceasta varianta, dar fara spectaculozitate in privinta dezvoltarii plantelor.
De fapt, am facut aceasta introducere pentru a le sugera celor care au o casa pe pamant sa isi indrepte atentia catre asa-numitele „gradini de iarna”, sere moderne realizate cu ajutorul sistemelor de tamplarie termoizolanta. Ca idee, nu sunt foarte diferite de faimoasele oranjerii de pe langa palatele clasice sau baroce, bineinteles obtinute cu cele mai moderne materiale.
Majoritatea producatorilor importanti de tamplarie din PVC, aluminiu si chiar lemn (stratificat sau natur) au in oferta aceste produse. De regula, fiind lucrari complexe, se executa in fabricile cele mai performante, deci in strainatate.
Structura portanta este conceputa special, din aluminiu sau otel, cu calcul de rezistenta conform normelor in vigoare. Catre acestia este bine sa va indreptati si dumneavoastra, pentru ca, date fiind dimensiunile, necesitatea proiectarii si designul special, este riscant sa va adresati unui producator care nu are certificare in acest sens.
Certificarea nu presupune doar izolarea termica, ci si rezistenta constructiei, pentru care trebuie obtinuta autorizatie. Practic, este vorba de o anexa pe fundatie de beton, care va fi cea mai interesanta zona a locuintei dumneavoastra. Aici puteti nu doar sa amplasati plantele, ci si sa va petreceti timpul inconjurati de lumina si vegetatie.