Ne puteti contact la: 0729 091 937 office@termopane-bacau.ro sciuvenis@yahoo.com
Rulouri exterioare aluminiu
Se clasifica in functie de tipul montajului astfel:
Toate cele trei tipuri de montaj pentru rulouri exterioare din aluminiu aplicate se face ulterior montajului ferestrei. Cutia de rulare, capacele cutiei, ghidajele laterala si lamelele sunt din aluminiu.
Avantaje:
Rulourile suprapuse au trei modalitati de actionare care sunt dispuse pe partea casetei din interiorul locuintei:
Rulourile de aluminiu au avantajul montarii in exteriorul ferestrelor oprind in acest fel razele solare sa cada pe suprafata geamului, evitandu-se efectul de sera. Datorila constructiei, acest sistem permite obturarea totala a luminii, in interior obtinandu-se intuneric. Partea superioara a fiecarei lamele este perforata si in acest fel se poate controla cantitatea de lumina din interiorului spatiului. Deasemenea pentru un confort termic si fonic in interiorul lamelelor a fost injectata spuma poliuretanica.
In majoritatea cazurilor montarea se face cu cutia aplicata pe tamplarie de unde rezulta un avantaj in a avea cutii cu dimensiuni cat mai mici in asa fel incat aceasta sa nu ia din lumina oferita de fereastra. Noi putem sa realizam rulouri cu diferite marimi de cutii, plecand de la 137mm pana la 205mm. Partile componente ale rulourilor sunt din aluminiu, in majoritate, axul este din metal galvanizat, componente din plastic rezistent la uzura.
Exista diferite sisteme de protectie antiefractie, cel mai folosit fiind incuietoarea care se monteaza pe lamela terminala. Functionarea este simpla, prin rotirea cheii in butuc yala blocheaza ruloul in pozitia inferioara.
O alta modalitate de blocare o reprezinta sistemul arcurilor de siguranta care se monteaza intre ax si prima lamela si se bazeaza pe imposibilitatea ridicarii covorului de lamele atata timp cat axul exte fix. Din aceasta cauza acest sistem se poate folosi doar la rulourile actionate electric.
Comanda se poate face prin mai multe echipamente, dintre care amintim : comutator, comutator cu cheie, receptor cu telecomanda radio, ceas programator, etc.
Motoarele pot fi simple, cu receptor radio incorporat, cu posibilitatea de detectare a obstacolelor,etc. Comanda poate sa fie individuala, pentru un singur motor, sau de grup, de la un singur buton pot fi comandate toate rulourile.
Exista multiple posibilitati de motorizare si de comanda, varianta optima se poate stabili dupa consultarea cu echipa noastra de suport tehnic.
Pentru motoarele tubulare care se monteaza in axurile octogonale de 40mm nu exista posibilitatea actionarii manuale in cazul penelor de curent.
Rulourile exterioare din pvc
Rulourile exterioare din pvc ofera protectie solara si protectie impotriva privirilor indiscrete, adpatandu-se exteriorului cladirii. Usurinta in manevrare si gama coloristica larga, toate acestea oferite la un pret avantajos. Tipul de material din care sunt executate si calitatea acestuia asigura o stabilitate în timp deosebita, manevrabilitatea acestui tip de rulouri este deosebit de ridicata, asigurandu-se facilitate in manevrare.
Rulorile exterioare din PVC se impart in doua categorii:
Rulouri exterioare din PVC aplicate, care in functie de tipul montajului pot fi:
Toate cele trei tipuri mentionate mai sus se monteaza dupa montajul ferestrei.
Rulouri exterioare din PVC suprapuse – acestea se monteaza incastrate in zidarie , deasupra ramei ferestrei(acest tip de rulou se monteaza odata cu tamplaria).
Rulourile exterioare din PVC se pot actiona numai manual, cu snur sau banda, si sunt disponibile intr-o gama variata de culori atractive.
Rulourile de PVC sunt un produs simplu,accesibil si functional. Sinele de culisare, axul si lamelele sunt confectionate din PVC, lamela terminala si cutia sunt produse din metal vopsit in camp electrostatic.
Spre deosebire de lamelele rulourilor de aluminiu, lamelele din PVC sunt goale in interior insa grosimea peretilor permite realizarea unor rulouri cu latimi de 1,70m pe culoarea alba si 1,50m pe culorile inchise. Cutiile de inmagazinare a lamelelor sunt de marimi diferite in functia de inaltimea totala a ferestrei unde se monteaza ruloul. Dimensiunile cele mai uzuale ale cutiilor sunt : 140mm si 160mm , mai rar folosinduse si cutii de 180mm.
Cutiile metalice sunt disponibile in doua culori : alb si maro. Forma lor, se observa in sectiune, este deschisa in partea care se ataseaza pe tamplarie.
In cazul rulourilor de PVC nu avem posibilitatea actionarii electrice, ci doar manuale. Ele pot fi manevrate cu ajutorul chingii textile cu latimea de 14mm, iar blocarea la inaltimea dorita se face cu un automat care mai are rolul de a inmagazina chinga cand ruloul este ridicat.